Parterapi

Parterapi for par som har det svært

Det er ikke for sent at få et godt parforhold.

Vi ved som regel ikke, hvordan vi skal vende en faretruende udvikling og ofte foretager vi os ingenting. Men det er muligt at komme fri af gamle vaner og mønstre, der truer med at splitte et forhold ad. Parterapi er et tilbud til jer, som indbyrdes oplever fastlåsthed, tilbagevendende konflikter og magtkampe, som I oplever I har svært ved at selv at håndtere. I overvejer måske om I skal skilles, der har måske været utroskab inde i billedet eller I synes, at forholdet savner nærhed og intensitet.

Jeg arbejder med par ud fra Relations Fokuseret Terapi, som er inspireret af Imago metoden.

Tænkningen bag Imago Relationsterapi er, at vi ubevidst forelsker os i mennesker, som besidder de egenskaber og karaktertræk, som vi selv har undertrykt. Efterhånden som forelskelsen afløses af hverdagen og parforholdet forandrer sig, kan netop de sider opleves som en trussel og aktivere vores forsvarsberedskab – og således blive til konfliktstof i forholdet.

Som parterapeut vil jeg støtte og guide jer og lære jer at arbejde med Den Anerkendende Dialog og med udgangspunkt i konkrete frustrationer og konflikter vil vi sammen undersøge, hvordan gamle historier og tankemønstre kan leve i mellem jer. Den Anerkendende Dialog giver jer konkrete værktøjer til dialog, tryghed, nærhed og tillid. Herigennem bliver det gradvist muligt at ændre parforholdet og skabe en ny forståelse af, hvordan man kan møde forskellighed med nysgerrighed i stedet for irritation eller skepsis samt tydeliggøre, at der bag kritik og frustration ligger en længsel – som handler om umødte behov – ofte fra barndommen.

bubble